schwp copy
Způsobů, jak uvařit z kapusty polévku je spousta. Tento, malinko exotický, recept jsem kdysi našla v časopise La Cuccina Italiana. Ihned mi připomněl polévku, kterou jsem před časem okusila v Alpách. Polévka je výborná, velmi sytá a myslím, že i celkem zdravá.

 

 

 

3 cibule
150g Schwarwaldské šunky
1 kapusta
máslo
sůl
pepř
tymián ( nejlépe čerstvý )
černý chléb ( + olej nebo sádlo na opražení )
 
vajíčka


Nakrájejte cibuli a Schwarwaldskou šunku na nudličky ( 70-100g) - opražte na másle. Přidejte nakrouhanou kapustu ( ne zelí !!! ), zalijte vodou (jestli dáte celou hlávku, potřebujete velký hrnec - a odkrájejte košťál ). Přidejte bujonovou kostku, pepř a tymián ( nejlepší je čerstvý ). Když kapusta změkne, polévka se podává se syrovým vajíčkem a osmaženým černým chlebem - vynikající svačinová polévka !

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit