koblihy
Výroba standardních koblih z kynutého těsta je časově náročná a vyžaduje určité kuchařské zkušenosti. Kynuté těsto je vždycky sázka do loterie. Podaří se kvásek? Vykyne těsto dost? Nevykyne moc? Koblihy vždy vykrajuji skleničkou o průměru 10 cm. Jednou mají hotové koblihy standardní velikost, jindy jsou jako kola od vozu...nakynou ještě ve friťáku...ale o kolik, to je vždy překvapení... Těsto z tvarohu a prášku do pečiva všechny problémy řeší a nejen to. Koblihy jsou mnohem vláčnější a hlavně - zvládne je úplně každý... :)

 Ingredience na těsto:

 

1/2 kg hladké mouky

6 vajec

500g měkkého tvarohu (2 balíčky)

2 balčky vanilkového cukru

1 kypřící prášek

1 dcl mléka

6 lžic rumu

 

-----------------------------------

marmeláda nebo nutela na náplň

moučkový cukr na posypání

olej na fritování

 

Smíchejte všechny suroviny na těsto, dobře zpracujte a nechte chvíli odpočinout. Těsto rozválejte a rozdělte na 2 pláty. Skleničko o průměru hrdla cca 10 cm si naznačte obrysy koblih a do každého středu dejte hromádku marmelády nebo nutely. Překryjte druhým plátem těsta a vykrojte koblihy. Ty pak smažte dozlatova ve fritovacím hrnci (v čerstvém oleji!!!). Dejte na ubrousky okapat, lehce pocukrujte a konzumujte. 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit