Způsobů, jak uvařit z kapusty polévku je spousta. Tento, malinko exotický, recept jsem kdysi našla v časopise La Cuccina Italiana. Ihned mi připomněl polévku, kterou jsem před časem okusila v Alpách. Polévka je výborná, velmi sytá a myslím, že i celkem zdravá.
lžíce oleje nebo sádla
balíček mletého vepřového nebo hovězího
balíček mražené Francouzské zeleninové směsi
bujonová kostka
cibule
česnek
balíček mražené zeleniny pod svíčkovou
konzerva loupaných rajčat
olej
sůl, pepř
+ slanina, zakysaná smetana
2 pórky
4 brambory
lžíce másla
hladká mouka
drcený kmín
bujónová kostka
1 balíček kuřecích hřbetů
1 balíček mražené Francouzské zeleniny
1 bujónová kostka
polévkové nudle
1/2 kila brambor
2 střední mrkve
2 střední cibule
3 stroužky česneku
hrst hříbků ( čerstvých, sušených nebo mražených )
2 lžíce sádla
mletá paprika sladká
majoránka
drcený kmín
bujónová kostka
sůl, pepř
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky