1 balíček kuřecích hřbetů
1 balíček mražené Francouzské zeleniny
1 bujónová kostka
polévkové nudle
Do hrnce vsypeme mraženou Francouzskou zeleninu, hrnec dolijeme do ¾ vodou a dáme vařit. Kuřecí hřbety omyjeme, zbavíme tuku a nadbytečné kůže, vložíme do většího nerezového síta a ponoříme do hrnce.
Maso je možné vložit přímo do vody, ale husté síto nedovolí masové pěně, aby zkalila polévku. Také, pokud necháme polévku s vnořeným sítem trochu vychladnout, srazí se na něm tuk a polévka je méně mastná.
Když polévka vaří, přidáme bujónovou kostku. Uvařené hřbety vyjmeme, obereme maso, natrhané na kousky vrátíme do hrnce a polévku necháme ještě chvíli povařit.
Podáváme s polévkovými nudlemi, které uvaříme zvlášť – kdybychom je vařili v polévce, zkalí ji.