červená řepa
celer
mrkev
kyselé zelené jablko (např. Granny Smith)
česnek
petrželka hladká

Zálivka:
olivový olej
bílý vinný ocet (nebo citronová šťáva)
česnek
sůl

Všechnu syrovou zeleninu a kyselé jablko nastrouháme na hrubo.
Poměr zeleniny - červená řepa : celer : mrkev = 1:1:1/2.

Připravíme si zálivku: prolisovaný česnek utřeme se solí, přidáme vinný ocet, mícháme, až se sůl rozpustí, přidáme olivový olej a vidličkou opět dobře promícháme. Poměr vinný ocet : olivový olej = 1: 2-3 (na 1 PL octa 2-3 PL oleje).

Zálivku přilijeme do mísy ke všem ingrediencím a dobře promícháme.

Záměrně neuvádím přesná množství jednotlivých surovin, v originále je tento salát opravdu pikantní.

V kombinaci s dobrým chlebem a hustým bílým jogurtem se jedná o sytý, ale lehký salát.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit