Jogurtová kelímková buchta je jednoduchá na přípravu, chutná a vláčná. Nejlepší je ještě teplá, přímo z plechu. Jen se po ní zapráší...
Ingredience:
1 kelímek mléka
2 kelímky bílého jogurtu
2 vejce
3 kelímky polohrubé mouky
1/2 kelímku cukru
1 prášek do pečiva
2 kelímky ovoce nebo kompotu (meruňky, mandarinky, atd.)
Drobenka:
1 kelímek polohrubé mouky
1 kelímek moučkového cukru
1/4 kostky másla
Do mísy dejte jogurt a vejce. Kelímek od jogurtu vypláchněte, utřete dosucha a použijte ho na odměřování ostatních surovin. Odměřenou mouku, mléko, cukr a prášek do pečiva přidejte do mísy k jogurtům a vajíčkům a pak všechno zpracujte na hladké těsto.
Dno dostatečně velkého plechu vyložte papírem na pečení nebo vymažte máslem a vysypte moukou a nalijte těsto. Na ně rozložte ovoce. Smíchejte přísady na drobenku a za pomocí prstů zpracujte na jemné drobečky. Drobenkou posypte rovnoměrně celý povrch buchty, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte 25-30 minut do zezlátnutí.