Recept na Cheesecake z Lučiny jsem kdysi před lety dostala od kamarádky. Od té doby je tento lahodný a na přípravu jednoduchý dort nedílnou součástí všech našich rodinných oslav. Je tak dobrý, že každý kdo jej okusí, požádá o recept. Tak tady je...
korpus:
300 g karamelizovaných sušenek
150 g másla
1 dcl mléka
náplň:
500 g ( 4 velké ) Lučiny
1dcl mléka
150 g mouč. cukru
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce
1. sušenky rozdťte na prášek a spojte s máslem a mlékem. Dno rozebíratelné dortové formy pokryjte kolečkem vystřiženým z pečícího papíru. Na papír rovnoměrně upěchujte sušenkovou hmotu.
2. Lučinu rozetřete s cukrem, mlékem a vanilkovým cukrem a přimíchejte vajíčka. Hmotu vlijte na sušenkový základ a nechte pět minut odpočívat (dokud nepopraskají bubllinky).
Peče se v troubě vyhřáté na 160 ´C zhruba půl hodiny /při jemném zatřesení formou se těsto chvěje jako želé/. Nechte "dojít" ve vypnuté troubě s otevřenými dvířky.
Vychladlý dort dejte do lednice. Hotový dort můžete ozdobit čerstvým ovocem - např. jahodami.