cheesecake2
Recept na Cheesecake z Lučiny jsem kdysi před lety dostala od kamarádky. Od té doby je tento lahodný a na přípravu jednoduchý dort nedílnou součástí všech našich rodinných oslav. Je tak dobrý, že každý kdo jej okusí, požádá o recept. Tak tady je...

 

 

 

korpus:

300 g karamelizovaných sušenek

150 g másla

1 dcl mléka

 

náplň:

500 g ( 4 velké ) Lučiny

1dcl mléka 
150 g mouč. cukru
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce

 

1. sušenky rozdťte na prášek a spojte s máslem a mlékem. Dno rozebíratelné dortové formy pokryjte kolečkem vystřiženým z pečícího papíru. Na papír rovnoměrně upěchujte sušenkovou hmotu.

2. Lučinu rozetřete s cukrem, mlékem a vanilkovým cukrem a přimíchejte vajíčka.  Hmotu vlijte na sušenkový základ a nechte pět minut odpočívat (dokud nepopraskají bubllinky).
Peče se v troubě vyhřáté na 160 ´C zhruba půl hodiny /při jemném zatřesení formou se těsto chvěje jako želé/. Nechte "dojít" ve vypnuté troubě s otevřenými dvířky.
Vychladlý dort dejte do lednice. Hotový dort můžete ozdobit čerstvým ovocem - např. jahodami.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit