sneci
Nedávno jsem se dívala na webu tv Nova na postup na výrobu pudinkových šneků z kynutého těsta. U nás doma frčí podobný recept, jen s čokoládovou náplní. Také kynuté těsto dělám trochu jinak, protože to v receptu Ládi Hrušky je po upečení určitě brzy suché (což je ostatně typická vlastnost klasického kynutého těsta). Jak to udělat, aby byly výrobky z kynutého těsta déle vláčné? Tajemství spočívá v přidání majonézy... :)

 

 

Ingredience:

 

1/2 kila hladké mouky

1 velká majonéza (můžete nahradit 3 žloutky a sklenicí oleje nebo rozpuštěného másla)

1 kostka droždí

1 hrnek mléka

3 lžíce cukru

špetka soli

 

Na náplň Nutela, mák, ořechy, pudink, povidla...co máte rádi...my pečeme nejčastěji čokoládové...

 

Ohřejte mléko, rozpusťte v něm lžíci cukru, špetku soli, rozdrobte droždí a nechte na teplém místě pod útěrkou, dokud nevzejde kvásek.

Mouku smíchejte s cukrem, zbytkem mléka, majonézou a kváskem, vytvořte těsto a nechte ještě cca hodinu kynout.

Těsto rozválejte, potřete náplní dle chuti (tip - ještě pod nálpň je dobré potřít těsto rozpuštěným máslem - má to pak lepší chuť), smotejte do rolády. Roládu nakrájejte na kolečka cca 2 cm široká, položte na plech na pečící papír a pečte při 180 až 200 stupních cca 30 minut dokud šneci nezezlátnou. Chcete-li lesklý povrch, potřete šneky před pečením vaječným bílkem.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit