- půl kila vepřového ( vhodné ke grilování ) nebo kuřecího masa

- 2 červené papriky

- 2 limetky

- olivový olej

- 1 balíček mozzarely

- sůl, drcený pepř ( ideálně citrónový )

- čerstvý rozmarýn

- špejle

 

 

Do mísy ( nemá být kovová ) vymačkáme obě limetky, smícháme s olivovým olejem, přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn ( já ho stříhám ), drcený pepř a sůl . Do připravené směsi vložíme maso nakrájené na větší kostky, vše promícháme a necháme cca 2 hodiny marinovat. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme rovněž na větší kostky. Maso napichujeme na špejle a prokládáme paprikou.

Připravené špízy dáme péct do trouby nebo na gril ( v nepropustné nádobě ) a podlijeme zbylou marinádou. Pečeme ( grilujeme ) dokud maso nezměkne ( cca 20 minut ). Těsně před koncem pečení poklademe špízy plátky mozzarely a dáme ještě na chvíli do trouby, dokud se mozzarela neroztopí.

Hotové špízy na talíři polijeme šťávou z pekáčku a podáváme  s vařeným bramborem nebo rýží.

Pokrm je velmi jemný a při použití kuřecího masa i dietní.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit