testovinyscuketou

 

Tento jednoduchý a rychlý recept na vynikající těstoviny jsem si přivezla přímo z Říma. V jedné restauraci nedaleko Piazza della Rotonda, v menu s křupavou buschettou al pomodoro, jako předkrmem, a jemným polosuchým Soave, mi pokrm tak zachutnal, že jsem požádala kuchaře o recept... Tak tady je recept na "penne con zucchine". Nejlepší jsou venku na terase ve svěžím jarním povětří... A, samozřejmě, s bílým vínem... Buon appettito!

 

Ingredience - 2 porce:

 

penne - cca 1/2 sáčku

  • 1 cuketa
  • 150 g pancetty
  • 2 stroužky česneku
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • strouhaný parmazán

Penne uvaříme ve vroucí osolené vodě all dente. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, cuketu nakrájenou na kostičky a pancettu na proužky. Restujeme na středním stupni dokud cuketa nezměkne. Přidáme nasekaný čerstvý rozmarýn, osolíme (pozor, pancetta je dost slaná), opepříme a ještě krátce prohřejeme.

Zcezené těstoviny promícháme s cuketovou směsí a dle chuti posypeme parmazánem.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit