Tento jednoduchý a rychlý recept na vynikající těstoviny jsem si přivezla přímo z Říma. V jedné restauraci nedaleko Piazza della Rotonda, v menu s křupavou buschettou al pomodoro, jako předkrmem, a jemným polosuchým Soave, mi pokrm tak zachutnal, že jsem požádala kuchaře o recept... Tak tady je recept na "penne con zucchine". Nejlepší jsou venku na terase ve svěžím jarním povětří... A, samozřejmě, s bílým vínem... Buon appettito!
Ingredience - 2 porce:
penne - cca 1/2 sáčku
- 1 cuketa
- 150 g pancetty
- 2 stroužky česneku
- snítka čerstvého rozmarýnu
- sůl
- pepř
- olivový olej
- strouhaný parmazán
Penne uvaříme ve vroucí osolené vodě all dente. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, cuketu nakrájenou na kostičky a pancettu na proužky. Restujeme na středním stupni dokud cuketa nezměkne. Přidáme nasekaný čerstvý rozmarýn, osolíme (pozor, pancetta je dost slaná), opepříme a ještě krátce prohřejeme.
Zcezené těstoviny promícháme s cuketovou směsí a dle chuti posypeme parmazánem.