2014-03-30 19.38.32
Tak už je to tady! Počasí, o jakém si často i v létě necháváme jen zdát, láká ven. A, začíná grilovací sezóna! Jíst venku je určitě zdravé, minimálně pro psychiku... S tím mají zkušenosti především obyvatelé středomoří. A právě z této oblasti, z Řecka, pochází recept na špízy souvlaki. Slovo souvlaki znamená špejlička a přímo ze špejliček se souvlaki okusuje...

 

 

 

 

 

Ingredience:

 

1/2 kg kuřecího nebo vepřového masa (můžete vyzkoušet i jehněčí)

šťáva ze 2 citrónů

1 dcl olivového oleje

4 stroužky česneku

oregano (nejlépe čerstvé)

sůl, pepř

 

 

Z vymačkaných citrónů, oleje, drobně nasekaného oregana a na plátky nařezaného česneku udělejte marinádu. Maso nakrájejte na kostičky, osolte, smíchejte s marinádou a dejte do lednice alespoň na 5 hodin. Napíchejte na špejle, i s plátky česneku, a dejte grilovat.

K souvlaki je výborný čerstvý bílý chléb (nejlépe máčený v panenském olivovém oleji smíchaném se solí, pepřem a drceným česnekem...). Recept na chléb najdete tady.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit